Târgul de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT – Premii, Ediția 2022

Târgul de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT – Premii, Ediția 2022

 

Marele Premiu Știintific INOVALIMENT

Beechnutela – Cremă tartinabilă de jir

Autor: Andreea Pușcaș, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) CLUJ

 

Marele Premiu pentru INOVAȚIE

Valorificarea integrată a fructelor de măceșe (Rosa canina) în produse alimentare și bioingrediente cu funcționalitate demonstrată

Autor: Adina Teodorescu, Universitatea Dunărea de Jos Galați

 

Categoria ALIMENTELE VIITORULUI

Premiul I: Valorificarea sucului de struguri din soiul Băbească neagră, la obținerea de produse gelificate (Jeleuri din suc de struguri din soiul Băbească Neagră)

Autor:  Oana Nistor, Universitatea Dunărea de Jos Galați

Premiul II: Paste făinoase scurte din făină spelta și adaos de făină de borhot de malț și procedeu de obținere a acestora

Autor:  Prof. Dr. Dabija Adriana, Universitatea Ștefan cel Mare SUCEAVA

Premiul III: Feed M e- Apă cu insecte, Futura, Venezuela

MențiuneProcedeu de obţinere a bomboanelor glazurate pe bază de fructe

uscate

Autor: Natalia Netreba, Universitatea Tehnică a Moldovei, Republica Moldova

 

Categoria BIOTEHNOLOGII

Premiul IIngredient tribiotic obținut prin co-fermentare cu consorții de microorganisme din culturi artizanale

Autor: Marina Pihurov, Universitatea Dunărea de Jos Galați

Premiul II: Valorificarea subproduselor agro-industriale pentru producția de enzime

Autori: Adrian Martău, USAMV Cluj

Premiul IIIFortificarea in situ cu vitamina B12, în subprodusele cerealiere – B12

Autor: Lavinia Călinoiu, USAMV Cluj

Mențiune: Metaboliți secundari în digestia alimentelor

Autor: Varvara Rodica, USAMV Cluj

 

Categorie TEHNOLOGII ALIMENTARE

Premiul IPâine funcțională cu adaos de pudră obținută în urma valorificării subproduselor rezultate de la procesarea cătinei

Autor: Mona Popa, USAMV București

Premiul IIBere cu adaos de extract din pielița strugurilor roșii

Autori: Daniela Serea, Universitatea Dunărea de Jos, Galați

Premiul IIIOleogeluri cu aplicabilitate în preparate din carne îmbunătățite nutrițional

Autor: Anda Tanislav, USAMV Cluj

Mențiune:  Băuturi nealcoolice din Fructe fără preparare termică

Autor: Alina Boistean, Universitatea Tehnică a Moldovei

 

Categoria INOVAȚIE

Premiul IActiFishPack-Sistem de ambalare activă a peștelui proaspăt

Autor:  Socaciu Maria Ioana, USAMV Cluj

Premiul IIModel experimental de obținere a unui ingredient inovator cu potențial antioxidant și antimicrobia,n cu aplicabilitate în dezvoltarea conceptului de “green food„ și în tratarea afecțiunilor gastrointestinale

Autor: Mădălina Medeleanu, USAMV Cluj

Premiul III:  Pulberi orodispersabile din ouă – suport imunitar si nutrițional

Mențiune: Evoluția profilului compușilor fenolici ai extractului de frunze de măslin microîncapsulat și nanoîncapsulat în biscuiți, în timpul digestiei gastrointestinale in vitro

Autor: Călina Nagy, USAMV Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This field is required.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This field is required.

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.