Conferința ”Noi abordări privind longevitatea și încetinirea procesului de îmbătrânire” – Ediția a II-a
Longevitatea și creșterea speranței de viață sunt principalele ținte ale oamenilor de știință. Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu aduce, față în față, în cadrul unei noi conferințe științifice, medici și specialiști în gerontologie de renume din România și din afara țării, pentru a dezbate cele mai recente teorii privind terapiile anti-îmbătrânire.
Ediția a doua a conferinței ”Noi abordări privind longevitatea și încetinirea procesului de îmbătrânire” va avea loc online, în perioada 16-17 martie 2022.
Subiectele care vor fi dezbătute în cadrul conferinței:
1.Medicina regenerativă
Terapia cu celule stem autologe
Celulele stem pot avea acțiune anti-îmbătrânire, prin repararea și regenerarea diferitelor organe care au fost afectate. Ultimele cercetări realizate de School of Medicine Miller privind transplanturile de celule stem au oferit rezultate remarcabile privind eficiența anti-ageing, fiind capabile să repare țesuturile deteriorate.
Terapiile genetice
- Terapiile genetice pentru îmbtrânire vizează alungirea telomerilor, inhibarea genelor a căror expresie influențează îmbătrânirea. Primul experiment pe alungirea telomerilor a fost facut deja de BioViva, o companie din SUA.
Inginerie tisulară
- Ingineria tisulară permite regenerarea artificială/înlocuirea țesuturilor afectate. Ingineria tisulară poate avea efecte favorabile în prelungirea speranței de viață.
Terapia cu celule stem neuronale
2. Biologia îmbătrânirii
- Celulele senescente
- Identificarea genelor de îmbătrânire
- Biomarkerii și semnele distinctive ale îmbătrânirii
- Longevitatea
PROGRAMUL CONFERINȚEI este disponibil în link-ul de mai jos:
PROGRAM Conferința ”Noi abordări privind longevitatea și încetinirea procesului de îmbătrânire”